Web Analytics Made Easy - Statcounter

هم‌زمان با ماه مباک رمضان، کربلا میزبان زائرانی از شهرها و کشورهای مختلف است و با توجه به کاهش شیوع کرونا، سفره‌های افطاری نه تنها در بین‌الحرمین، بلکه در خیابان‌های منتهی به حرم نیز پهن می‌شود.

همزمان با ماه مبارک رمضان، در حالی که به نظر می‌رسد که اعتاب مقدسه عراق خلوت‌تر از گذشته باشد و تعداد زائران کمتری به دلیل مسافت به شهرهای زیارتی مشرف شوند، اما کربلا مملو از جمعیت است و از ساعاتی قبل از اذان خیل جمعت به سوی حرم‌های مطهر حرکت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر دسته جمعی به کربلا بعد از اذان ظهر

در شهرهای مختلف عراق خودروهایی برای تشرف روزه‌داران به کربلا از سوی عتبه حسینه و عباسیه و حتی بخش خصوصی پیش‌بینی شده است؛ به طوری که بعد از اذان ظهر، اتوبوس‌ها و ون‌ها از مسیرهای مختلف به سوی کربلا حرکت می‌کنند تا قبل از اذان مغرب، زائران را به بین‌الحرمین برسانند.

پهن شدن سفره افطاری در خیابان منتهی به حرم امام حسین علیه‌السلام

ساعاتی قبل از اقامه نماز مغرب و عشا در بین‌الحرمین، سفره‌های افطار پهن و موکب‌های اطراف حرم آماده پذیرایی از زائران و روزه‌داران می‌شوند. هر کدام از خیابان‌های منتهی به حرم مملو از جمعیت شده و زائران به سوی حرم امام حسین و حضرت عباس علیهم‌السلام حرکت می‌کنند.

اقامه نماز جماعت در حرم امام حسین علیه‌السلام

البته نه تنها زائران عراقی، بلکه زائرانی از کشورهای ایران، پاکستان و هند نیز در شهرهای مختلف عراق به ویژه کربلا و نجف حضور دارند. پس از اقامه نماز جماعت، بسیاری از عاشقان به سوی ضریح‌ها رفته و پس از زیارت مختصر افطار می‌کنند. برخی دیگر هم قبل از نماز با خرما و آب افطار کرده و در صفوف منظم نماز ایستاده و نماز مغرب و عشا را به جماعت اقامه می‌کنند و پس از آن در کنار سفره‌های افطاری می‌نشینند.

افطاری در بین‌الحرمین

سفره‌های افطاری در بین‌الحرمین پهن شد

شب‌های ماه مبارک رمضان در بین‌الحرمین حال و هوای دیگری دارد. با توجه به پایین آمدن دمای هوا در شب‌ها، جمعی از زائران و روزه‌داران با تشرف به بین‌الحرمین به صورت خانوادگی سفره افطاری پهن کرده و در جمعی صمیمی افطار می‌کنند. حتی از غذای خود به سایر زائران هم تعارف کرده و از اینکه به جمع صمیمی آنها روزه‌دار دیگری هم اضافه شود، استقبال می‌کنند.

توزیع چای ابوعلی در جوار حرم حضرت عباس (ع)

از نخستین شب ماه مبارک رمضان چایخانه ابوعلی در جوار حرم حضرت عباس علیه‌السلام راه‌اندازی شد و از بعد از اذان مغرب تا پاسی از شب بین زائران چای عراقی توزیع می‌شود. مردم عراق بیشتر چای را در لیوان‌های کوچک شیشه‌ای می‌ریزند، اما در سال‌های اخیر به دلیل شیوع کرونا چایخانه ابوعلی هم از لیوان یکبار مصرف استفاده می‌کند.

راه‌اندازی موکب‌ها و توزیع غذای گرم بین روزه‌داران در کربلا

در سایر قسمت‌های حرم‌های مطهر در کربلا نیز موکب‌هایی راه‌اندازی شده و در لحظه افطار بین زائران غذای گرم توزیع می‌کنند. یکی «فاصولیا» می‌دهد و گوشه‌ای دیگر کباب ترکی. برخی هم به توزیع نوشیدنی سرد و گرم بین زائران مشغول هستند و این روند تا حوالی بامداد ادامه دارد.

خادمان حرم‌های کربلا روزانه ۱۴ هزار پرس غذای گرم بین زائران توزیع می‌کنند

علاوه بر این، سفره‌های افطاری که در نخستین سال شیوع کرونا در بین‌الحرمین پهن نمی‌شد، امسال همچون گذشته پهن شده و خادمان امام حسین و حضرت عباس علیهم‌السلام از زائران پذیرایی می‌کنند. همچنین در اطراف حرم‌ها، خادمان حرم‌های کربلا بین زائران افطاری گرم توزیع می‌کنند؛ تا جایی که خادمان حرم حضرت عباس علیه‌السلام روزانه بیش از ۶ هزار غذای گرم و خادمان حرم امام حسین علیه‌السلام روزانه بیش از ۸ هزار غذای گرم بین زائران توزیع می‌کنند.

تشرف زائران ایرانی به کربلا به صورت انفرادی همزمان با ماه رمضان

زائران ایرانی بسیاری در شهرهای زیارتی عراق به ویژه کربلا حضور دارند و به صورت انفرادی به زیارت ارباب مشرف شده‌اند. این امر در حالی است که در حال حاضر سازمان حج و زیارت اعزامی به عراق ندارد. اما با توجه به کاهش هزینه بلیت رفت به عراق، بسیاری از افراد در روزهای اخیر عازم عراق شده‌اند و برخی حتی نیت ۱۰ روزه کرده و در کربلا مجاور شده‌اند تا بتوانند از ماه مبارک رمضان بیشترین استفاده را ببرند.

برپایی مراسم جزءخوانی قرآن در حرم‌های مطهر

مراسم جزءخوانی قرآن کریم هم بعد از افطار در حرم‌های مطهر امام حسین و حضرت عباس علیهم‌السلام برگزار می‌شود. البته این مراسم ساعاتی بعد از نماز ظهر و عصر هم در شبستان‌های حرم برپاست و زائران بسیاری پشت رحل‌های قرآن کریم به جزءخوانی قرآن کریم مشغول می‌شوند و پس از آن برای فرج امام زمان (عج) دعا می‌کنند.

جزءخوانی قرآن کریم همزمان با ماه رمضان در کربلا

در بین‌الحرمین همزمان با شب‌های ماه مبارک رمضان پس از پخش زیارت عاشورا از مأذنه‌های حرم‌، دعای افتتاح شنیده می‌شود و برخی از زائران آن را زمزمه می‌کنند. البته برخی هم پس از افطاری با ارباب درددل کرده و به نوحه‌خوانی مشغول می‌شوند که زائران ایرانی و هندی از این دسته افراد هستند.

زائران هندی که با لباس‌های رنگی و متفاوت از سایر زائران به حرم حضرت عباس علیه‌السلام وارد می‌شوند، حوالی ساعت ۲۳ به وقت عراق، در گوشه‌ای از حرم سقای دشت کربلا نشسته و با هم به عزاداری مشغول می‌شوند. عزاداری زوار هندی آنقدر جذاب و هماهنگ است که زائران سایر کشورها را هم با خود همراه می‌کند و زائرانی که معنای نیایش و عزاداری آنها را نمی‌دانند خود را به آنها رسانده و زیر لب به صورت آهنگین به دعاخوانی می‌پردازند.

مراسم دعاخوانی و زیارت حرم‌های مطهر در ماه رمضان تا پس از اذان صبح ادامه دارد و بسیاری از زائران پس از اذان صبح به شهرهای خود بازمی‌گردند. بر همین اساس، ساعاتی بعد از نماز صبح که زائران به شهرهای خود برمی‌گردند یا برخی از زوار به دلیل هوای گرم به خانه‌های خود می‌روند، حرم‌های مطهر خلوت می‌شود. البته برخی برای نماز ظهر و عصر دوباره به حرم‌ها مشرف شده تا در نماز جماعت شرکت کنند.

کربلا همزمان با اولین جمعه شب ماه مبارک رمضان

شلوغی حرم مطهر امام حسین و حضرت عباس علیه‌السلام در ماه رمضان به گونه‌ای است که حتی نه تنها شب جمعه بلکه در سایر شب‌های ماه رمضان هم حرم مملو از جمعیت می‌شود و حتی جمعه شب، بسیاری از زوار به این قطعه از بهشت مشرف شده و به دعاخوانی مشغول شدند.

سفرهای زیارتی به عتبات تا قبل از ماه رمضان به پایان رسید و هم‌اکنون روند ثبت‌نام سفر به عتبات در قالب کاروان‌های حج و زیارت در حال انجام است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین ماه رمضان قیمت حرم حضرت عباس ع ماه مبارک رمضان بین الحرمین حرم مطهر امام حسین خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت امام حسین و حضرت عباس علیه حضرت عباس علیه السلام ماه مبارک رمضان سفره های افطاری بین الحرمین سفره های افطار حرم حضرت عباس توزیع می کنند حرم امام حسین حرم های مطهر خادمان حرم روزه داران بین زائران قرآن کریم ماه رمضان غذای گرم گرم بین حرم ها پهن شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۹۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در استان‌های گروه ۶ (اردبیل، البرز، قزوین، مازندران و گیلان) با حضور سیدجواد جعفری مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی ۵ استان کشور به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در این مراسم با گرامیداشت مقام و منزلت معلم، گفت: گمشده‌ای که جامعه بشریت امروز با آن مواجه است داشتن یک زندگی انسانی و داشتن یک زندگی الهی و بندگی خداوند متعال بوده و انسان برای رسیدن به این هدف مقدس منتظر و همواره در حال انتظار است که منجی عالم بشریت ظهور و دنیا را پر از عدل و داد کند؛ ضمن اینکه ظلم را از بین برده و مردم و بشریت را بنده واقعی خدا قرار بدهد، طبیعی است که اگر ما بنشینیم و دست روی دست بگذاریم و منتظر باشیم چه زمانی اتفاقی خواهد افتاد؟

سیدجواد جعفری افزود: جامعه منتظر یعنی جامعه در حال آماده‌باش و جامعه‌ای که آستین همت را بالا زده و تلاش می‌کند مقدمات کار را مهیا کرده و در مسیر اهدافی گام بردارد که اگر به ظاهر حضرت ولی‌عصر(عج) بین ما بود همان هدف را دنبال و پیگیری می‌کرد و امروز قلب حضرت مهدی(عج) زمانی از ما خشنود خواهد شد که ما تمام تلاش‌مان را به کار گیریم که در مسیر هدف آن حضرت قدم برداریم و قلم بزنیم.

وی تأکید کرد: کاری که امروز دانشگاه آزاد اسلامی در قالب جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت انجام می‌دهد، در حقیقت تلاش در این مسیر است، همانطور که به فرموده امام رضا علیه‌السلام خدا رحمت می‌کند کسی را که امر ما را احیا می‌کند و اینکه اگر جامعه امروز بشریت گرفتار انواع ناهنجاری‌ها و مصیبت‌ها و گرفتاری‌هاست، به‌این دلیل است که دنبال مکتب اهل بیت (ع) نبودیم و این مکتب را به خوبی ترویج نکردیم و مردم را با کلام ائمه اطهار علیهم‌السلام آشنا نکردیم و طبیعی است جامعه‌ای که ارتباط خود را با فرهنگ و مکتب اهل بیت(ع) قطع کند نباید انتظاری جز این داشته باشیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت افزود: جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت از این منظر در دانشگاه آزاد اسلامی در حال دنبال شدن است و دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بنیان امامت و مهدویت را گذاشتند تا کارها سرعت بگیرد و بر این اساس مؤسسه بنیاد فرهنگی هنری امامت و مهدویت تشکیل شد و نخستین پروژه این مؤسسه طرح برگزاری جشنواره علمی فرهنگی هنری امامت و مهدویت بود.

جعفری متذکر شد: تمامی استان‌های کشور برای دو ماه مبارک رجب و شعبان برنامه‌های خود را تعریف خواهند کرد و ماه مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های پربرکت و دارای اهمیت مضاعف هستند که برگزیدگان الهی در این ماه متولد می‌شوند؛ مانند تولد مولای متقیان امام علی علیه‌السلام، تولد امام حسین علیه‌السلام، تولد حضرت ابوالفضل علیه‌السلام، تولد امام سجاد علیه‌السلام، بنابراین طبیعی است برنامه‌ای که در ماه مبارک رجب و شعبان برگزار شود از یک برکت مضاعف نیز برخوردار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: این موضوع تأثیرگذاری بیشتری در جامعه خواهد داشت؛ به همین دلیل برای هر استان یک برنامه‌ای تعریف شد که یک فرآیند ۳۶۵ روزه دارد تا بتوانند در ماه مبارک رجب و شعبان، همه کشور صاحب برنامه باشد.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت با برشمردن مأموریت‌های جدید این بنیاد متذکر شد: تا این زمان مأموریت داشتیم تا در چهار دیواری دانشگاه آزاد اسلامی اقدام کنیم، اما در سال جدید با توجه به دستور دکتر طهرانچی این برنامه‌ها باید در دانشگاه‌ها و مدارس سراسر کشور گسترش پیدا کند و در نتیجه این جشنواره مختص جامعه خواهد بود و به هر صورت دانشگاه آزاد یک دانشگاه اجتماعی بوده که در حال ایفای نقش برای ارتقای جامعه است.

جعفری تبیین کرد: برنامه‌هایی که در جشنواره امامت و مهدویت اجرا می‌شود باید برای توده‌های مختلف مردم و مخاطبین باشند و در این رابطه دارای تجربیات گرانسنگی هستیم و طبیعی است که هرسال باید نسبت به سال قبل شرایط بهتری داشته باشیم، به همین دلیل این نشست‌های منطقه‌ای برگزار می‌شود که هم مروری بر آنچه که انجام داده‌ایم، داشته باشیم و اگر برنامه در یک نقطه به اشباع رسید با برنامه‌ریزی مناسب، نوع برنامه تغییر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسالت بنیاد فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در دانشگاه‌ها و مدارس
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • سراب سفره کوه سلسله
  • امیر تتلو در زندان قرآن و نهج‌البلاغه می‌خوانَد | او تمام ‌ماه رمضان را روزه گرفت و برنامه محفل که در شب‌های ‌ماه رمضان پخش می‌شد را نگاه کرد!
  • ثبت حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • حدود۷۰ هزار نفر شب‌اقامت در محل‌های اسکان شهرداری در نوروز ۱۴۰۳
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • رویکرد جدید ارائه خدمات در شهرداری اصفهان/ تقویت خدمات‌دهی در ایام اربعین حسینی
  • قدیمی ترین تصاویر رنگی از عتبات عالیات
  • صادرات تولیدات تعاونی‌های دانش‌بنیان به کربلا و مسکو